Koolipäev algab laste jaoks liiga vara

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees / Aldo Luud / Õhtuleht

Enamikus koolides algavad tunnid hommikul kell 8-8.15, mis ajab mõnelgi emal-isal harja punaseks, sest nende arvates on see väikese algklassilapse jaoks ülekohtuselt vara.

«Et kella kaheksaks kooli jõuda, peab laps ärkama hiljemalt 6.30 - miks ei võiks laps inimlikumal kellaajal kooli minna, täiskasvanudki lähevad tööle enamasti alles kella üheksaks?» pahandas igal hommikul last Viimsist Tallinna kesklinna kooli sõidutav lapsevanem Õhtulehes.

«1. ja 2. klassi lapsed üksvahe käisid meil koolis kell üheksa, aga siis läks õpetajate tunniplaani koostamine keerulisest võimatuks,» vastas Tallinna Kunstigümnaasiumi direktor Märt Sults küsimusele, miks peavad kooli 1. klassi jütsid kooli vudima juba kella kaheksaks.

Vanalinna Hariduskolleegiumi põhikooli juhataja Alar Saar ütles, et on vanemaid, kellele kell 8.15 algav koolipäev on täitsa hea ja ka neid, kellele liiga vara, kuid suurt nurinat siiski pole olnud.

«Pigem tekiks väga väikeste laste emadel-isadel probleeme, kui tunnid hakkaksid hiljem ja vanemate endi tööpäev kell 8, sest mudilastel on vahel kella jälgimisega raskusi,» arvas seevastu Rakvere gümnaasiumi õppealajuhataja Kadi Kruusmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles