Hispaanias vahistati narkokuriteos süüdistatav Eesti noormees

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania politsei
Hispaania politsei Foto: SCANPIX

Hispaania politsei arreteeris möödunud nädalal 19-aastase Eesti noormehe, kelle Eesti oli kuulutanud Euroopa vahistamisordeni alusel tagaotsitavaks. Nüüdseks on ta toodud kodumaale vanglasse.

Politseinikud arreteerisid Andaluusias Torremolinoses 4. veebruari hommikul noormehe, 1995. aastal sündinud V.V., kelle kohta oli Tallinna kohus andnud välja vahistamisorderi, kirjutas väljaanne Andalucía Información.

Eesti ametivõimud süüdistasid teda liikluskuriteos ning narkootikumide omamises ja levitamises alla 18-aastastele. Vahistamisordeni järgi peeti noormees 2013. aasta septembris Tallinnas kinni, kui ta juhtis autot, olles narkojoobes. Kohus määras talle karistuseks ühe aasta, viie kuu ja 28 päeva pikkuse vangistuse, kuid noormees hoidub karistuse kandma asumisest.

Justiitsministeeriumi avalike suhete juht Maria-Elisa Tuulik ütles Postimehele, et Hispaania on nimetatud isiku Euroopa vahistamismääruse alusel Eestile loovutanud ja ta kannab talle kohtu poolt mõistetud karistust. Eestisse saabus ta eile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles