Rakvere koeratapja rõhub kohtus sellele, et loomad surid piinadeta

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mirek Matikainen.
Mirek Matikainen. Foto: Reporter.ee

Viru maakohtus algas täna protsess kaks koera maha lasknud Virumaa ärimehe Mirek Matikaineni üle. Mees ennast süüdi ei tunnistanud ja kinnitas pärast süüdistuse esitamist, et ei ole avalikus kohas loomi julmas kohelnud.

Matikaineni kaitse ongi rajatud sellele, et koerad said täpsed tabamused ja surid piinlemata, vahendas Reporter.ee.

Käpa läbilaskmist Matikainen eitab. Ometi on Reporteri käsutuses videopilt, kust on selgelt näha, et koera käpast turritavad välja puruks lastud luu otsad.

Süüdistuse kohaselt tappis 1970. aastal sündinud Matikainen eelmise aasta 22. veebruaril Tamsalu vallas Kullenga külas Rakvere - Väike-Maarja maantee ääres asuval põllul mootorsanilt jahirelvast korduvalt tulistades 1,2-aasta ja 8-aasta vanused koerad. Jahimeest ei hoidnud tagasi ka põllul oma koera poole jooksev peremees Heiti Meriloo.

Viru ringkonnaprokuratuur lõpetas alustatud kriminaalmenetluse avaliku huvi puudumise tõttu. Heiti Meriloo tegi seepeale enesetapu. Eesti Loomakaitse Selts kaebas otsuse riigiprokuratuuri, kus kriminaalmenetluse lõpetamine tühistati ja toiming saadeti uuesti ringkonnaprokuratuuri.

Kohus Mirek Matikaineni üle jätkub homme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles