Vastlad Tallinnas: kuhu minna, mida teha?

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna liugu laseme, hõissa meil on vastlad!
Täna liugu laseme, hõissa meil on vastlad! Foto: Liis Treimann

Tallinnas toimub teisipäeval, 17. veebruaril hulgaliselt vastlapäevale pühendatud üritusi.

Eesti Vabaõhumuuseum kutsub 17. veebruaril lõbusale vastlatrallile, kus tegevust jagub nii suurtele kui väikestele. Talvemõnusid saab nautida imeilusa vaatega kelgumäel ja põneval jääkarussellil, taludes ootavad avastamist ja katsetamist mitmed temaatilised tegevused. Kahepäevase vastlaürituse lõpetab meeleolukas vastlasimman Kolu kõrtsis.

Ürituse koordinatori Vivian Siirmani sõnul on vastlapäev just õige aeg võtta talvest viimast enne, kui see hakkab vaikselt kevadele teed andma.

Teisipäeval, 17. veebruaril, toimuvad tegevused kell 15-18, kõrts on avatud kella 22ni.

Haaberstis

Škoda Jäähallis (Haabersti tn 3) saab Vastlapäeva tähistadauisutamisega, teisipäeval kell 14 algaval ühisuisutusel kostitatakse osalejaid ka tee ja vastlakuklitega. Uisutamist nautima või kogenenud juhendaja käe all oma uisutamisoskust lihvima kutsub Haabersti linnaosavalitsus. Vajalik oli eelregistreerimine, eelregistreerunutele on üritus tasuta! Vastlapäeva uisutamisüritust toetab Tallinna Sotsiaal- ja Tervishoiuamet.

Haabersti linnaosa vanem Marek Jürgensoni sõnul leiab vastlapäeval Haaberstis tegevust nii peredele, noortele, kui ka eakamatele. Haabersti Noortekeskuses (Õismäe tee 88A) algavad kell 15 põnevad aktiivsed tegevused, mille abil tutvustatakse noortele vastlapäeva kui eesti rahvakalendri tähtpäeva. Plaanis on meisterdada vahvaid vurre, võtta mõõtu teatevõistlustel, mängida erinevaid mänge ja teha vastlakukleid. Vahvad tegevused toimuvad kuni kella 18.30ni. Kõik vastlapäeva tegemised on osalejatele tasuta!

Eakamad on oodatud tähistama vastlapäeva Õismäe tiigi äärde ja Haabersti Sotsiaalkeskusesse (Õismäe tee 24). Kell 11kogunetakse Õismäe tiigi ääres. Kui ilm võimaldab, siis võetakse mõõtu kelguga pikima liu laskmises, sõidetakse võidu ühesuusasõitu ja tehakse suusaviskeid. Kui ilm ei ole selleks sobilik, siis oodatakse kõiki kell 11 Haabersti Sotsiaalkeskusesse, kus külastajaid ootavad mitmesugused temaatilised mängud ja viktoriin. Kontserdiga esinevad Nurmenuku lasteaia lapsed, pakutakse hernesuppi ja vastlakukleid.

Nõmme ja Mustamäe

Nõmme linnaosas Glehni lossi saalis toimub kell 19 traditsiooniline Tehnikaülikooli Akadeemilise Meeskoori kampsunikontsert, mis on kõigile tasuta. Kuna tegu vastlapäevaga ja ka meeskoor on samal päeval vastlaliugu lasknud, on külastajailgi igati sobilik tulla kohale kampsunis.

Vastlapäeva tähistatakse päevakohaste üritustega ka Mustamäe turul.

Põhja-Tallinn

Põhja-Tallinna Noortekeskuses (Kopli 98) peetakse vastlapäeva koolidevaheliste võistluste, perevõistluste, töötoa ja kontserdiga. Osalejatele pakutakse tasuta suppi, magusaid auhindu, kukleid ja pannkooke.

Laupäeval, 21. veebruaril kell 12 tähistatakse aga Stroomi rannas maslenitsat – tasuta rahvapeo kavas on maslenitsa hernehirmutise põletamine, mängud, kontsert, klounid,pannkookide söömine, ponisõit ja sõit hobuvankriga.

Lasnamäel peetakse pühapäeval maslenitsat

Pühapäeval, 22. veebruaril tähistatakse vastlapäeva Lasnamäe linnaosas Pae pargis (Pallasti 54 hoone taga asuval väljakul), kella 13-17 kestva suure maslenitsa ehk vene vastlate perepeo peaesinejaks on legendaarne laulja Anne Veski, üles astuvad ka rahvatantsu- ja muusikaansamblid. Külalisi kostitatakse vastlakuklite ja kuuma teega ning kõik saavad koos muinasjututegelastega tantsu lüüa. Aktiivsed huvilised saavad ka konkurssidest ja võistlustest osa võtta ja auhindu võita. Ürituse lõpetab traditsiooniline maslenitsa hernehirmutise põletamine ning tulešõu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles