«Mandariinid» võitis Satellite Awardi

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vähem kui nädal enne Oscarite jagamist võitis parima võõrkeelse filmi auhinnale kandideeriv Eesti-Gruusia film «Mandariinid» Los Angeleses Rahvusvahelise Pressiakadeemia auhinna Satellite Award. Film võistles rahvusvahelise mängufilmi kategoorias.

Rahvusvaheline Pressiakadeemia on üks suuremaid meelelahutusajakirjanike ühendusi, mis koondab ajakirjanikke üle maailma. Ühendus korraldab 19. aastat auhinnatseremooniat Satellite Awards. Auhind keskendub sarnaselt Oscarite ning Kuldgloobustega peamiselt Ameerika Ühendriikides toodetud mängufilmidele.

Rahvusvahelise mängufilmi kategoorias kandideerisid auhinnale veel «Väike Inglismaa» (Kreeka), «Lahutuskiri: Viviane Amsalemi kohtuprotsess» (Iisrael), «Emme» (Kanada), «Kaks päeva, üks öö» (Belgia), «Metsikud lood» (Argentina), «Timbuktu» (Mauritania) ning «Ida» (Poola).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles