Ärge rohkem raha jagage! Laps muutub palgaks

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna valimisüritus Viljandis, pildil Madis Timpson
Reformierakonna valimisüritus Viljandis, pildil Madis Timpson Foto: Elmo Riig / Sakala

Karksi-Nuia väikeettevõtja on päris hädas. Ta näeb, kuidas aina suuremas tuhinas juurde antavad-lubatavad lapsetoetused hakkavad röövima tema tööjõudu. «Ärge tõstke lapsetoetusi nii kiiresti,» kõlab ta hääl. «See on elamisviis! Ma ei saa endale enam töötajaid. Maal on palgad väiksed ja toetuste kasv võtab mul viimsegi töövaru. Saage sellest ka aru. Laps muutub palgaks.»

Sõbrapäeval Mulgimaal ringi tiirutav Reformierakonna kohvik-buss on pärastlõunaks Viljandi keskväljakule jõudes kuulanud-kostitanud juba Abja ja Karksi inimesi. «Istuge palun minu kõrvale, siis sajab rohkem raha ehk mulle ka!» rõõmustab daam, kui kuulsusrikas endine rahandusminister, Viljandi- ja Järvamaa esinumber Jürgen Ligi bussi astub. Ja jätkab: «Ükski riik ei saa hakkama, ei suuda areneda ilma korras majanduseta. Sellega peate rohkem tegelema.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles