Eksitus seenemetsas võinuks lõppeda kabelimatsuga

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valge kärbseseen.
Valge kärbseseen. Foto: AIVAR AOTÄHT/SAKALA

Mõne nädala eest pani üks mees Saaremaal metsašampinjonide ja kukeseente hulka seenekorvi kogemata kombel ka ühe valge kärbseseene, naine tegi kogu saagist sousti ning mõlemad said hüvast roast mürgituse.

Ester (nimi muudetud) rääkis Saarte Häälele, et kuna metsašampinjon ja valge kärbseseen on üsna sarnased, sattus elukaaslase seenekorvi ka mürgiseen.

Estri sõnul lagunes mürgine seen pannil ära ja tundus imelik, kuid maitsel ta erinevust ei tundnud, kuigi elukaaslane oli öelnud, et ühel seenel on selline mõru maik.

Õhtul söödud seened hakkasid hommikuks mõjuma - kõht oli korrast ära, mõlemad oksendasid ja neil oli tõeliselt halb olla, mõlemad viidi haiglasse, mehel ütlesid neerud üles, naine pääses kergemalt.

Harrastusmükoloog Vello Liiva sõnul on valge kärbseseen, mis on tõesti metsašampinjoniga väga sarnane, Eesti üks mürgisemaid seeni ning üks valge kübar võib tappa mitu inimest.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles