Tallinna lennujaama naabrusse kavandatakse ärihooneid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endise sõjatehase kasutus ja mitteväärtuslikud hooned lennujaama lähedal lammutatakse ning nende asemele ehitatakse uued.
Endise sõjatehase kasutus ja mitteväärtuslikud hooned lennujaama lähedal lammutatakse ning nende asemele ehitatakse uued. Foto: Liis Treimann

Tallinna linnavalitsus kavatseb kehtestada Sepise 1/ Keevise 15 kinnistu ja lähiala detailplaneeringu, mis annab võimaluse rajada endise tehase «Dvigatel» 1,34 hektari suurusele tootmisalale kuni 13- ja kuni 12-korruselise ärihoone.

Detailplaneeringu koostas OÜ Optimal Projekt.

Planeeritava ala lähiümbrus on kiiresti arenev piirkond, kontaktvööndisse jäävad erinevate ajastute ja erinevaid arhitektuuristiile järgivad kahe- kuni 12-korruselised tootmis- ja ärihooned. Endise «Dvigateli» maa-ala väljaehitamisega on juba algust tehtud, rekonstrueeritud on mitmeid kultuuriväärtuslikke hooneid ning ehitamisel on nüüdisaegsed hooned.

Kuni 13-korruseline ärihoone koosneb kuni 4-korruselisest hoonemahust ja osaliselt selle katusele rajatavast kahest kuni 9-korruselisest bürookorpusest. Kuni 12-korruseline ärihoone on kavandatud Sepise tänava ja Lõõtsa tänava pikenduse nurgale.

Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles OÜ Sepise Kinnisvara. Avaliku väljapaneku kestel detailplaneeringu kohta vastuväiteid ja ettepanekuid ei esitatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles