Inimese surmapaigaks olnud suusakeskuse juht turvalisusest ei räägi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansomäe õnnetuspaik.
Ansomäe õnnetuspaik. Foto: Rein Säinas

Ühe inimese surmapaigaks olnud Otepää lähistel asuva Ansomäe suusakeskuse juhataja Aivar Kullamaa ei ütle, milliseid muudatusi on keskus teinud turvalisuse suurendamiseks.

Pärast ühe naise hukkumist ja teise vigastada saamist lumerõnga mäel jaanuari lõpus lubas Kullamaa mõelda mäel turvalisuse suurendamisele. Kolmapäeval vastas ta BNS-i sellekohasele küsimusele, et «tulge vaatama, siis näete». Et toimetaja ei saanud tööülesannete tõttu sõita Tallinnast Lõuna-Eestisse suusakeskust uurima, ütles Kullamaa, et «aga ega rohkem pikka juttu ei olegi» ja lülitas kõne kinni.

27. jaanuari keskpäeval hukkus suusakeskuses 49-aastane naine ja vigastada sai 48-aastane naine, kes sõitsid lumerõngaga rajalt välja. Vanema naise vigastused olid sedavõrd rängad, et tema elu päästa ei õnnestunud. Prokuratuur alustas asjaolude selgitamiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb surma põhjustamist ettevaatamatusest.

Kullamaa sõnul on lumerõngaga mäest alla sõitmise reeglid mäel kirjalikult olemas, kuid inimesed ei loe neid. «Ilmselt tuleb mäe otsas hakata eraldi kõigile reegleid selgitama,» sõnas Kullamaa pärast õnnetust.

Ränk õnnetus ei juhtunud rajal, vaid lubamatult pikaks tehtud «rongi» viimaste lülidena sõitnud naised sõitsid rajalt välja, läbisid 150 meetrise turvaala ja sõitsid siis vastu puud.

«Ma ausalt öeldes ei kujuta ette, kui lai see lage turvaala peab olema, kui isegi 150 meetrist jääb väheks. Tegutseme looduskaitsealal ega tohi tervet mäge lagedaks raiuda,» sõnas Kullamaa, kelle sõnul juhtus õnnetus väga halbade asjaolude kokkulangemise tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles