Kiiev: valitsusväed grupeerusid ümber ja jätkavad Debaltseves sõdimist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nn separatistid Debaltseve lähistel.
Nn separatistid Debaltseve lähistel. Foto: SCANPIX

Ukraina sõjaväe üksused grupeerusid ümber ja jätkavad Debaltseve piirkonnas «lahingoperatsiooni», teatas Ukraina kaitseministeerium täna.

«Ukraina sõjajõud jätkavad vaenlase vastustamist Debaltseves pärast [separatistide] mürsurünnakuid, mis rikuvad [sõlmitud] rahuleppeid,» öeldi avalduses. «Lahingoperatsioon Debaltseves jätkub,» lisati teates.

«Viimase 24 tunni jooksul on terroristid sooritanud Debaltseve linnale viis rünnakut Grad raketisüsteemide ja suurtükkidega. Vaenlase hävitus- ja luuresalgad tungisid linna teisipäeva pärastlõunal ... Mõned linna viivatest raud- ja sõiduteedest õhiti ja elektriliinid said kahjustada,» lisati teates.

Mõned valitsusväed tõmbuvad Debaltsevest tagasi, teised üksused jätkavad «täiemahulist võitlust [Debaltseve] tänavatel» separatistide vägedega, ütles Donetski oblasti politsei asejuht Ilja Kiva AFP-le.

«Täiemahuline võitlus tänavatel jätkub, lisaks oli ka väikesemahuline tankilahing,» lisas ta.

Ukraina parlamenti valitud vabatahtlike Donbassi pataljoni komandör Semjon Sementšenko ütles varasemalt, et Ukraina sõjaväe üksused on Debaltsevest lahkumas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles