Tiia Teppan: Tartu oma riigigümnaasium

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiia Teppan
Tiia Teppan Foto: SCANPIX

Tartu linna ning haridus- ja teadusministeeriumi vahelises lepingus on nimetatud, et Tartu Tamme gümnaasiumi pidamine antakse 1. septembril 2015 üle riigile. Tartu linna tegevus kooli pidajana lõpeb 31. augustil.

Enne seda on gümnaasiumist eraldatud põhikooliosa ja selle baasil asutatud uus põhikool – Tamme kool. Selle sammuga on linn lõpule viinud 2012. aastal alustatud Tartu munitsipaalkoolivõrgu ümberkorraldamise kava.

Koolivõrgu ümberkorraldamine oli linnale keeruline ja palju emotsioone tekitanud ülesanne. Siiski saab juba praegu öelda, et oma peamised eesmärgid see kava täitis. Nii gümnaasiumid kui põhikoolid saavad paremini keskenduda õppekava eesmärkide täitmiseks just oma vanuserühma õpilaste õpetamisel. Lisaks jaotub vahepeal silmanähtavalt suurenenud õpilaste arv ühtlasemalt koolide ja koolihoonete vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles