80 aastat meremuuseumi

Triin Tammert
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kapten Toompuu valmistatud laevamudel pudelis: selle pudelmudeliga olevat seotud ka meremuuseumi esimene anekdoot. Nimelt uurinud keegi Viljandimaa mees pudelit põhjalikult ja lausunud siis üleolevalt – mõni ime või asi, meie mehed on terveid talusid pudelisse pannud!
Kapten Toompuu valmistatud laevamudel pudelis: selle pudelmudeliga olevat seotud ka meremuuseumi esimene anekdoot. Nimelt uurinud keegi Viljandimaa mees pudelit põhjalikult ja lausunud siis üleolevalt – mõni ime või asi, meie mehed on terveid talusid pudelisse pannud! Foto: Eesti Meremuuseum

23. veebruaril möödub 80 aastat Eesti Meremuuseumi pidulikust avamisest 360 inimese ja riigivanema osavõtul.

1935. aasta 10. märtsi Postimehes ilmus lugu vaid mõni nädal lahti olnud moodsast meremuuseumist Tallinna kesksadamas Baikovi kaldapealsel (praegune D-terminal). Artikkel pealkirjaga «Üheksasada numbrit merevaldkonnast. Ring läbi vastavatud meremuuseumi väljapanekute» algab nii: «Kitsenahast kintspüksid Pärnust. Meremehe kastitäis veeteede valitsuse pitsateid. Laevamudelid pudelis. Mälestis ühest kullaotsimise loost. 20 inimese hukkumise tunnistaja – «Liro» päästerõngas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles