Eesti suursaadik Lätis andis üle volikirja

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti saatkonna hoone Riias.
Eesti saatkonna hoone Riias. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Täna andis Eesti Vabariigi uus suursaadik Läti Vabariigis Mati Vaarmann üle oma volikirja Läti presidendile Valdis Zatlersile.

Volikirja üleandmise tseremooniale järgnenud vestluses rääkisid suursaadik Mati Vaarmann ja president Valdis Zatlers Eesti ja Läti kahepoolsetest suhetest ning nende edasise arendamise võimalustest, vahendas välisministeeriumi pressiesindaja.

Mõlemad osapooled rõhutasid riikidevahelisi häid suhteid ja tihedat koostööd kõigil elualadel, millele andis täiendava impulsi hiljuti avaldatud Läti-Eesti tulevikukoostöö raport. President Zatlers tundis huvi Eesti majandusolukorra hetkesisu ja euro kasutuselvõtmise ettevalmistuste vastu. Teemana, mis pakub suurt kahepoolset ja regionaalset tähelepanu, käsitleti ka energiajulgeolekut. Suursaadik Vaarmann ja president Zatlers vestlesid ka Läti sisepoliitilistest arengutest, arvestades lähenevaid parlamendivalimisi Lätis.     

Mati Vaarmann on sündinud 14. septembril 1951. aastal. 1973. aastal lõpetas ta Tallinna Tehnikaülikooli ökonomistina. Diplomaatilist tööd alustas Mati Vaarmann 1992. aastal majandusnõunikuna Eesti saatkonnas Helsingis.

Aastatel 1995-1997 oli Mati Vaarmann välisministeeriumi asekantsler. Seejärel aastatel 1997-2001 Eesti suursaadik Soomes. Alates 2001. aastast töötas Mati Vaarmann välisministeeriumi siseauditi osakonna peadirektorina ja aastatel 2002-2006 välisministeeriumi asekantslerina. Enne praegusele ametikohale asumist oli Vaarmann Eesti suursaadik
Tšehhi Vabariigis. Suursaadik Vaarmann räägib eesti, vene, soome, inglise ja saksa keelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles