Kohus määras Palusaare kautsjoniks 1,2 miljonit krooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Palusaar
Peeter Palusaar Foto: Kaitsepolitseiamet

Harju Maakohus määras täna pistise andmises süüdistatava Peeter Palusaare kautsjonisummaks 8300 päevapalka ehk 1 203 500 krooni.

2. septembril toimunud eelistungil taotles Palusaar kautsjonit 450 000 krooni, väites, et suudab maksta ka 500 000 krooni. Samal istungil kinnitas Palusaar, et on oma eksimusest aru saanud.

Prokuratuur toetas taotlust, leides, et see ei tohiks olla summas alla 450 000 krooni.

Kohus aga leidis, et antud summa ei taga tõrgeteta õigusemõistmist ega tõenäosust, et Palusaar ei asu end varjama. Kohtu arvates tuleb arvestada süüdistatava majanduslikku seisundit, asjaolu, et ta kahekordistas väga lühikese ajaperioodi jooksul taotletud kautsjonisummat (200 000 kroonilt 500 000 kroonini), samuti seda, et tegemist on suure riskiastmega isikuga, kes end pikaaegselt varjas, tegutsedes aktiivselt sellel eesmärgil.

Ka peab kohus oluliseks asjaolu, et süüdistusakti kohaselt süüdistatakse teda pistise maksmises summas 300 000 krooni.

Palusaart süüdistatakse Tallinna keskerakondlasest linnaametnik Ivo Parbusele pistise andmises. Kohus kuulutas 19. jaanuaril Palusaare tagaotsitavaks, sest ta varjas end kohtupidamise eest. Hispaania politsei tabas Palusaare Malagas 17. märtsil.

Palusaare, Parbuse ning veel 13 osalisega pistisesüüasja esimene istung on määratud 2011. aasta 10. jaanuarile.

Palusaar on varem süüdi mõistetud kelmustes ja dokumendi võltsimises ning karistatud tingimisi vangistuse ja rahatrahvidega, kuid praeguseks on tema varasemad karistused kustunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles