Lindmehe trummimees

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Antonio Sanchez- Original Motion Picture Soundtrack Birdman
Antonio Sanchez- Original Motion Picture Soundtrack Birdman Foto: Kuvatõmmis

Birdman - Original Motion Picture Soundtrack

Antonio Sanchez

Warner

Mehhiklase Alejandro Gonzalez Inarritu kummalistel radadel uitav ja hõljuv irreaalne «Lindmees» on kindlasti mulluse filmiaasta üks tähelepanuväärsemaid lugusid ja seda sõltumata sellest, kui mitu Oscarit ta üheksas kategoorias nomineerituna saab.

Filmi heliriba on selgelt kaheosaline, omamoodi vihjena ehk ka filmi enda kahestunud minategelase suurejoonelisele minevikule ja neurootilisele olevikule. Teine osa sisaldab klassikalist muusikat Rahmaninovilt, Mahlerilt ja Tšaikovskilt, kuid selle peakangelane on siiski Inarritu kaasmaalane, 43-aastane jazztrummar Antonio Sánchez, kelle jaoks on tegemist esimese filmimuusikaga. Sánchez on tuntud Pat Metheney Unity Groupist ja selle koosseisus muide esines mullu ka Tallinnas.

Inarritu poolt on kahtlemata julge ja originaalne samm soundtrack üles ehitada trummile, kuid kes kahtleks Inarritu ebakonventsionaalses fantaasias? Ausalt öeldes Sánchez ise kahtles. Oled ikka täie mõistuse juures, küsis ta Inarritult viisakalt, kui oli vastava ettepaneku saanud. Sáncheze mäng on jõuline, koloriitne ja konkreetne. 16 pala keskmine pikkus on poolteist minutit. Originaalne film, originaalne soundtrack.

Margus Haav

4

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles