Mormoonid teevad luterlased murelikuks

Nils Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mormoonide Eesti ringkonna juhataja Erki Kõivu sõnul pole genealoogiliste materjalide kogumise taga mingit üleilmset vandenõu, vaid nad teevad usulisi talitusi surnute eest.
Mormoonide Eesti ringkonna juhataja Erki Kõivu sõnul pole genealoogiliste materjalide kogumise taga mingit üleilmset vandenõu, vaid nad teevad usulisi talitusi surnute eest. Foto: Artur Sadovski

Mormoonide ja Eesti Ajalooarhiivi koostöö sugupuuandmete kopeerimisel häirib Eesti Evangeelset Luterlikku Kirikut seda enam, et 1998. aastal kuulutas seadus kunagi kirikule kuulunud vara riigi omandiks.

1992. aastal alustasid perekonnaseisuamet ja ajalooarhiiv koostööd mormoonidega, kelle rahalisel toel ja tehnika abil mikrofilmiti kunagi luteri kirikuõpetajate kirja pandud kirikuraamatud. 1930. aastatel andis kirik aga oma dokumendid riigile üle tingimusel, et need kuuluvad endiselt kirikule ja riik võtab need üksnes hoiule.

Alles 1. jaanuarist 1997 liikus valdkond siseministeeriumi alluvusse ning samal aastal ka koostöö lõpetati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles