Tolliametnikud avastasid 1000 pudelit salaalkoholi

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubikust leitud salaviin.
Kaubikust leitud salaviin. Foto: Maksu- ja tolliamet

Maksu- ja tolliameti (MTA) töötajad avastasid veebruari alguses Jõhvi-Tartu maanteel kinni Lätist tulnud kaubiku, milles oli 1000 pudelit salaviina.

Tolliametnikud peatasid 2. veebruaril Jõhvi–Tartu maanteel sõitnud Ford Transiti, mille lastiruumist avastati 50 pruuni kasti, kus oli 1000 pooleliitrist pudelit 40-protsendilise kangusega alkoholi sildiga Stolichnaya Vodka, teatas maksu- ja tolliameti (MTA) pressiesindaja.

Pudelitel puudusid Eesti kange alkoholi maksumärgid, mistõttu on tegemist salaalkoholiga ja selle kvaliteedis ei saa kindel olla. Kahtlustatavana kinni peetud isik toimetas viinakoorma Eestisse Lätist.

Alates selle aasta algusest on suure koguse alkoholi ebaseadusliku käitlemise eest ette nähtud maksimaalset karistust suurendatud kolmelt aastalt viie aasta vangistuseni ja lisatud vara laiendatud konfiskeerimise võimalus. See tähendab, et ka varem teenitud illegaalne tulu konfiskeeritakse.

«Esmapilgul atraktiivne kuriteoga teenitav hõlptulu võimalus muutub vahelejäämisel aga karmiks karistuseks, kus vabadus võib asenduda vangistusega ja kuritegelik tulu konfiskeeritakse,» selgitas maksu- ja tolliameti (MTA) uurimisosakonna talitusejuhataja Siim Rudissaar.

Möödunud aastal avastas MTA ebaseaduslikku alkoholi koguses, mis vastab 7189 liitrile absoluutalkoholile.

Kriminaalasja menetleb MTA uurimisosakond ja menetlust juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles