Seadust rikkunud ametnik: see oli inimlik eksitus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: arhiiv

Korruptsioonivastase seadusega pahuksisse läinud Nõmme linnaosa avalike suhete nõunik Jukko Nooni kinnitab, et politsei tehtud 600-kroonise trahvini viis teda inimlik eksimus.

Lisaks ametnikutööle ka OÜ Notargo juhatusse kuulunud Nooni rääkis Postimees.ee´le, et ta oli firma juhatusse astudes korruptsioonivastasest seadusest küll teadlik, kuid ei taibanud, et ta seadust rikub.

«Minu tööülesanded Nõmme linnaosa valituses ja Notargo juhatuses polnud omavahel üldse seotud. Lisaks sellele ei saanud ma juhatusse kuuludes firmalt palka,» seletab Nooni.

Nooni sõnul on tema poolt seaduse rikkumine ammu lõpetatud. «Politsei trahvis mind seaduse rikkumise eest 600 krooniga. Selle trahvi olen ma samuti tasunud,» rääkis Nooni.

Postimees.ee küsitles Tallinna kommunaalameti osakonnajuhatajat Arvo Käärdi, kes kuulus aastatel 2004-2007 keskkonnauuringuid teostava OÜ Kupi juhatusse.

23. septembrist Tallinna keskkonnaameti juhatajaks asuv Arvo Käärd märkis napisõnaliselt, et tema enam firma juhatuse liige ei ole ja seega seadust ei riku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles