Vargad viisid tuntud disaineri stuudiost tuhandete eurode väärtuses kotte

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Kruus oma käekottidega.
Kadri Kruus oma käekottidega. Foto: Toomas Pippar

Nädalavahetusel langes röövi ohvriks nahadisainer Kadri Kruusi stuudio, kust vargad said piraka saagi - üle 20 koti, mille koguväärtus küündib enam kui 5000 euroni.

Kadri Kruus on Eesti disainer, kes valmistab Tartu maanteel asuvas stuudios eksklusiivseid nahast tooteid, eelkõige käekotte. Pühapäeva varahommikul kella poole kuue ajal tabas teda jahmatav uudis, kui turvafirmast helistati ja öeldi, et tema stuudios toimub midagi kummalist – ehkki uks näis olevat lukus, oli signalisatsioon sellegipoolest tööle hakanud ja sees oli näha liikumist.

Foto: Kadri Kruusi stuudio

«Kokku viidi 24 kotti ja üks vöö, mida on päris palju ikka. Kuna väljapanek oli ühes nurgas ja esmaspäeval pidi toimuma pildistamine, siis panime laupäeval asju veel rohkem välja. Lisaks viidi ära ka poolikud tööd,» kirjeldas disainer Postimehele.

Kruus leiab, et  on kummaline, et viidi ära kotid, aga midagi muud ei puututud. «Näiteks nurgas oli täiesti korralik kohvimasin ja kodukinosüsteem. Ilmselt oli tooteid kõige kergem haarata,» arvas ta.

Naise sõnul arvas politsei, et vargad pidid tegutsema pimedas ja nad ei näinudki päris täpselt, mida nad kaasa haarasid, ja kuna kotid olid stangele välja pandud, siis nad võtsidki just need. «Umbes 12 minutiga käidi ja tehti töö ära. Ega neil väga aega ei olnudki, et seal ringi vaadata,» sõnas Kruus.

Politsei teatel on vargusega tekitatud kahju 5560 eurot. Kruusi teada vaadatakse praegu läbi turvakaamerate videosid, et sealt mingit juhtlõngu leida. Ehkki stuudios endas turvakaamerat ei ole, on neid stuudio ümbruses päris mitu.

Kruus loodab, et ehk võis keegi midagi näha. «Kuna see toimus kella viie ajal hommikul ja signalisatsioon läks ikka väga kõva häälega tööle ja üle tee stuudiost on elumaja, siis me loodame, et äkki keegi nägi või kuulis midagi,» rääkis ta. Praeguseks paraku veel pealtnägijaid teada pole.

Vargad viisid stuudiost pildilolevad kotid.
Vargad viisid stuudiost pildilolevad kotid. Foto: Kadri Kruusi stuudio / Facebook

Kui keegi juhtus pühapäeva varahommikul kella viie ajal Tartu maantee 80K lähedal midagi kahtlast nägema, võib sellest teada anda Põhja prefektuurile aadressil pohja@politsei.ee või telefoninumbril 6123000.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles