SEBi Tallinna sügisjooks lööb linna liikluse segi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna sügisjooksul ja maratonil osaleb tänavu kokku üle 11 000 inimese.
Tallinna sügisjooksul ja maratonil osaleb tänavu kokku üle 11 000 inimese. Foto: Karli Saul

Eeloleval pühapäeval toimub Tallinna kesklinnas Baltikumi suurim rahvaspordisündmus - SEBi Tallinna sügisjooks koos maratoniga. Kehtestatud piirangutest ja tänavate sulgemisest tingituna on liiklus sügisjooksu ja maratoni rajal ning lähiümbruses häiritud kell 7 - 16 ning esineda võib ka liiklusseisakuid.

SEBi Tallinna sügisjooksu ja maratoni rajad kulgevad marsruudil: Pärnu maantee (draamateater) – Viru ring – Narva maantee – Pirita tee – Merivälja tee – Merivälja tee kergliiklustee – Pirita tee kergliiklustee – Nafta tänav – Tuukri tänav – Ahtri tänav – Rannamäe tee – Pikk tänav – Tolli tänav – Laboratooriumi tänav – Suurtüki tänav – Tornide väljaku kergliiklustee – Snelli pargi kergliiklustee – Toompuiestee – Kaarli puiestee – Vabaduse väljak.
 
Tavaliikluseks on pühapäeval suletud marsruut Pärnu maantee – Viru ring – Narva maantee alates kella kaheksast hommikul kuni neljani õhtul. Pirita tee äärne kergliiklustee, Nafta tänav, Tuukri tänav, Rannamäe tee, Pikk tänav, Tolli tänav,  Laboratooriumi tänav, Suurtüki tänav, Tornide väljaku ja Snelli pargi kergliiklusteed on liikluseks suletud ajavahemikus kell 8 -16.

Pirita, Merivälja ja Ranna tee linna suubuval sõidusuunal alates Ranna tee parkimistaskust kuni Narva maanteeni on liiklus ajutiselt peatatud ning ümber suunatud linnast väljuvale suunale kell 7 - 16. Ahtri tänaval, Toompuiesteel ja Kaarli puiesteel kulgeb jooksurada ühel kuni kahel sõidurajal ning liiklus seal on seal suletud kell 5 - 18, teised sõiduread on liikluseks avatud ja vastavalt tähistatud.
 
Sügisjooksu ja maratoniga seoses muudetakse ka bussiliinide 1a, 2, 3, 5, 8, 15, 16, 17, 17a, 18, 19, 20, 23, 29, 34a, 35, 36, 38, 40, 44, 51 ja 60 marsruute (täpsem info: http://www.tallinn.ee/). Võimalik seisak bussiliikluses võib toimuda kell 13.25 - 14.15, mil antakse sügisjooksu 10 kilomeetri start. Trammiliiklus on pühapäeval peatatud kõikidel liinidel kell 8 kuni 16.
 
Ürituseaegset liiklust reguleerib AS Ühisteenused. Tavapärane liiklusskeem ajutiselt suletud teedel ja tänavatel taastatakse kohe pärast jooksu lõppu  ja piirete koristamist.
 
Korraldajad paluvad Tallinna elanikel ja inimestel, kes jooksuraja ümbruses liiguvad, varuda aega ja kannatust ning loodavad kõigi mõistvale suhtumisele. Võimalusel palutakse võistluspäeval auto  või muu sõidukiga jooksurajale sattumist vältida.
 
Rohkem infot liikluskorralduse kohta saab aadressilt http://www.jooks.ee/index.php?id=26

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles