FSB võtab luubi alla, kuidas eesti mehed vene keelt räägivad

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FSB eriüksus
FSB eriüksus Foto: SCANPIX

Venemaa Föderaalne Julgeolekuteenistus (FSB) kavatseb uurida Venemaal, aga samuti Balti riikides ja Lääne-Ukrainas meeste venekeelse kõne eripärasid ning kasutada saadavaid andmeid oma edaspidises tegevuses.

Venemaa riigihangete portaalis avaldatud dokumentidest ilmneb, et FSB-le alluv väeosa nr 68240 kuulutas välja riigihanke, et leida teadusliku uurimistöö «Lingvistiliste passide väljatöötamine Venemaa Föderatsiooni regioonidele ja postsovetlikule piirkonnale» läbiviija 24 linnas Venemaal, aga samuti Tallinnas, Riias, Vilniuses ja Lvivis, vahendab ERR Uudised.

Kaitsepolitsei hinnangul ei ole ametkonnal praegu põhjust sekkuda. «Tahtmata FSB Eesti-vastasele tegevusele küll kuidagi kaasa aidata, siis teadusuuringud ei ole ju põhimõtteliselt seadusevastased,» ütles kaitsepolitsei pressiesindaja Harrys Puusepp ERRi uudisteportaalile.

Juhul, kui kellelegi tehakse lingvistilises uuringus osalemise ettepanek, soovitab kaitsepolitsei kindlasti huvi tunda, millises uuringus osaletakse ning millisel eesmärgil saadud andmeid kasutatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles