Õppus hirmutas kohalikke elanikke

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ida-Virumaal Kohtla vallas asuvas Saka külas algas üleeile õppusel pihta suur paugutamine, mis sama päeva õhtul Postimehega ühendust võtnud kohaliku elaniku sõnul ei löönud verest välja üksnes teda, vaid paanikas olid nii lapsed kui ka vanurid. Kellelgi ei olnud õrna aimugi, et piirkonnas tegutseb 1. jalaväebrigaadi tankitõrjekompanii allüksus.

«Olen varem kursis olnud, et õppused toimuvad lagendikel ja metsades. Kuid mitte mingit teavitust pole valda edastatud sõjaväe õppuse kohta, rääkimata küla informeerimisest,» kirjutas anonüümsust palunud inimene ning rääkis, kuidas küla vahel lapsega jalutades nägi mööda sõitmas relvastatud meestega masinaid ja keset küla lasti paukpadruneid.

Kaitseväe 1. jalaväebrigaadi teabeohvitser Simmo Saar ütles, et Saka külas tegutses neljapäeval 1. jalaväebrigaadi tankitõrjekompanii allüksus ja ajateenijad kasutasid harjutusel tõepoolest paukpadruneid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles