Kelam: Vene võim vastutab poliitmõrvade eest

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ivo Visak

Tallinnas toimunud 10. Eesti Mudel-Euroopa Parlamendi avamisel ütles MTÜ Euroopa Maja patroon Tunne Kelam Venemaa opositsioonipoliitiku Boriss Nemtsovi atentaati Moskvas kommenteerides, et Vene võimud vastutavad poliitmõrvade eest.

«Pole kahtlust, et praegune Vene võim vastutab poliitiliste mõrvade eest. Putin on nimetanud Boriss Nemtsovi tapmist provokatsiooniks, aga tegelikult on Putin ise muutunud provokatsiooniks. Ühtse seisukoha võtmine on tähtis, sest Venemaa eesmärk on Euroopat lõhestada,» ütles Euroopa Parlamendi saadik.

Programmi Erasmus+ poolt rahastatud sündmusel Tallinna Reaalkooli aulas kõneles Kelam rohkem kui sajale Eesti erinevatest paikadest kokku tulnud keskkoolinoorele, kes matkivad nädalavahetusel europarlamendi komisjonitööd. Töö tulemusel valmivaid seisukohti kaitstakse esmaspäeval Riigikogus toimuval täiskogul.

Muuhulgas valmib  resolutsioon Ukraina ja Euroopa Liidu suhete teemal. «Noored peavad vajalikuks Euroopa Liidu oluliselt suuremat abi Ukrainale, sealhulgas kaitseekspertide ning ka relvastuse pakkumise näol. Samuti toetatakse Venemaa-vastaste sanktsioonide karmistamist,» ütles Ukraina-teemat arutava komisjoni esimees Isabel Jezierska.

Tunne Kelam kutsus üles noori osalema meeleavaldustel Ukraina toetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles