Taavi Minnik: mõrv Kremli müüride ääres

Taavi Minnik
, Tallinna ülikooli ajaloo instituudi doktorant
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Minnik, ajaloolane.
Taavi Minnik, ajaloolane. Foto: Pm

Boriss Nemtsov oli üks viimaseid tõelisi vene liberaale, oma avalike esinemiste ja isikliku eeskujuga oli ta paljudele lootustandvaks majakaks selles propagandavaledega pimedusse maetud allasurutud ühiskonnas. Tema mõrv oli poliitiline ning faktid viitavad eriteenistuste käekirjale, kirjutab pikalt Moskvas töötanud ajaloolane Taavi Minnik.

Tapetud on Boriss Nemtsov. Seda jõhkrat uudist oli kaua raske uskuda. Nemtsov oli suurepärane inimene, kellega oli tõeline au elus kokku puutuda. Juhtus paraku see, mida need kes Borissi lähedalt tundsid on juba kaua kartnud ja ette aimanud.

Nemtsov oli üks viimaseid tõelisi vene liberaale, oma avalike esinemiste ja isikliku eeskujuga oli ta paljudele lootustandvaks majakaks selles propagandavaledega pimedusse maetud allasurutud ühiskonnas. Kui Vene ühiskond oleks kedagi tänastest opositsiooni liidritest tõeliselt kuulanud, siis oleks selleks kahtlemata olnud Nemtsov, mitte keegi teine. Nemtsovil oli ühe vähesena Venemaal ausa ja afääridest puutumata poliitiku reputatsioon. Suure tõenäosusega see talle tol ööl saatuslikuks sai.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles