Vabaerakond sai kindlustunde kell üheksa

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vabaerakond oli juba kell kaheksa ummistanud Tallinna populaarse Kamahouse’i kohviku. Väikese, neil valimistel ainukese uue erakonna liikmed tunnistasid justkui ühest suust, et on isegi üllatunud, kuidas Eesti inimesed neid on vastu võtnud.

Esimeste tulemuste põhjal supertulemust tegev vabakonna aktivist Artur Talvik lausus, et alles sügisel ütlesid tema tuttavad, kuuldes, et mees on uue erakonnaga liitunud, et see on küll vale samm.

Kui aga väike, veidi üle 600 liikmega erakond täisnimekirja kokku sai, andis see esimese signaali, et Vabaerakonnal on lootus. «Teine lootushetk oli, kui tulid esimesed uuringutulemused, mis meile künnise ületamist ennustasid,» lisas Talvik. Kella üheksa ajal oli Harju- ja Raplamaal kandideerinud Talvikul juba üle 4000 hääle käes ja ta oli selleks hetkeks peaminister Taavi Rõivase kõrval suuremate häälevõtjate seas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles