Reformierakonna pidu algas juubeldustega

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reformierakonna valimispidu sai tujuküllase avapaugu, sest pärast kella 20 selgusid e-hääletuse tulemused, mis andsid põhjust rõõmustada. Reformierakond kogus 37,5 protsenti kõigist e-häältest ning Keskerakond, nende kõige suurem vastane valimistel, 7,7 protsenti.

Juba enne kella 21 löödi klaase kokku ja vahetati õnnitlusi. Peaminister Taavi Rõivas oli rahul, sest juba selleks ajaks oli ta saanud üle 7500 hääle ja ületanud oma senise riigikogu häälterekordi. Ta jäi siiski tagasihoidlikuks ja rahustas kaaslasi: «Aega on, Keskerakonna valimistulemused alles tulevad.»

«Viimastel minutitel läheb väga põnevaks, sest konkurents on tänavu tihedam,» lisas Rõivas, kes õhtu hakul ei tahtnud ennustada järgmist koalitsioonipartnerit, kuid julges arvata, et nii Reformierakond kui ka Keskerakond saab alla 30 mandaadi, kuna parlamenti pääsevad ka Vabaerakond ja Eesti Konservatiivne Rahvaerakond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles