Algas kohtuvaidlus Loksa ekslinnapeale määratud trahvi üle

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loksa.
Loksa. Foto: Liis Treimann

Harju maakohtus algas endise Loksa linnapea Helle Lootsmanni ja kahe praeguse linnavalitsuse liikme kohtuvaidlus Põhja prefektuuriga huvide konflikti tõttu määratud rahatrahvi üle.

Loksa linnavalitsus eraldas 2009. aastal SA Loksa Sport tegevuskulude katteks 200 000 krooni, ajal mil Helle Lootsmanni abikaasa Värner Lootsmann,  ning linnavalitsuse liikmed Laivi Kirsipuu ja Jaan Pöör kuulusid sihtasutuse nõukogusse.

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo korruptsioonikuritegude talitus leidis, et linnapeal ning linnavalitsuse liikmetel Kirsipuul ja Pööril esines korralduse vastuvõtmisel huvide konflikt.

Korruptsioonivastase seaduse kohaselt on huvide konfliktiga tegemist juhul, kui ametiisik peab tegema oma töö- või teenistuskohustuste raames otsuse või osalema sellise otsuse tegemises, mis oluliselt mõjutab tema enda, tema lähisugulaste või neile kuuluvate juriidiliste isikute majandushuve.

Politsei seisukoht oli, et Lootsmann, Kirsipuu ja Pöör oleks pidanud ennast otsuse tegemisest taandama.

Kaebajad leiavad, et Helle Lootsmann taandas ennast ja Laivi Kirsipuu, Jaan Pöör ei pidanudki ennast taandama, sest huvide konflikt puudus ning paluvad trahviotsuse tühistamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles