TTÜ rektori ametikohale esitati kaheksa kandidaati

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) rektori kohale kandideerimiseks esitati ettenähtud aja jooksul kaheksa kandidaati.

Rektorikandidaatide esitamise tähtaeg kukkus täna kell 17. TTÜ pressiesindaja Krõõt Nõges sõnas Postimehele, et valimiskomisjonile esitati kaheksa kandidaati ja nõuetele vastavad kandidaadid registreeritakse ja nende dokumendid esitatakse TTÜ kuratooriumile. Seejärel hindab kuratoorium rektorikandidaatide sobivust rektori ametikohale ja koostab valimisnimekirja. 

Rektoriks sai kandideerida inimene, kellel on doktorikraad ning kes on või on olnud valitud mis tahes ülikooli professori ametikohale. TTÜ rektor valitakse ametisse viieks aastaks ja maksimaalselt kaheks järjestikuseks ametiajaks.

Rektorikandidaadid avalikustatakse juba järgmise nädala teises pooles, 13. märtsil. Seejärel on kandidaatidel kuni 21. aprillini aega enda seisukohti tutvustada.

Tallinna Tehnikaülikooli kuratoorium kuulutas uue rektori valimised välja jaanuari lõpus. Valimised ise leiavad aset 22. mail ning uus rektor astub ametisse uue akadeemilise aasta alguses 1. septembril.

Praegune rektor Andres Keevallik soovis lahkuda ametist joobes peaga tehtud avarii tõttu juba eelmise aasta lõpus, ent ülikooli nõukogu avaldas soovi, et ta siiski jätkaks ametis kuni kevadel toimuvate korraliste rektorivalimisteni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles