Taal: IRL hävis oma populistlikus kampaanias

Sigrid Kõiv
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitu korda ministriametit pidanud, ühe valimistsükli riigikokku kuulunud ning tosina aasta eest Res Publica «äraostmatutele» nõu ja jõuga kaasa aidanud Olari Taal loodab, et poliitikud võtavad riigireformi südameasjaks.
Mitu korda ministriametit pidanud, ühe valimistsükli riigikokku kuulunud ning tosina aasta eest Res Publica «äraostmatutele» nõu ja jõuga kaasa aidanud Olari Taal loodab, et poliitikud võtavad riigireformi südameasjaks. Foto: Peeter Langovits

Ettevõtja ja erakonna Res Publica loomise juures olnud endine poliitik Olari Taal (61) ennustab, et võimule tuleb kas kolmikliit Vares (Vabaerakond, Reformierakond ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE) – toim) või vähemusvalitsus Vabaerakonna toel. Reformierakonnale kuluks tema sõnul kambakas küll ära, kuid seda ei tule.

Endine poliitik Olari Taal ütles eile Postimehele antud usutluses, et Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) kaotas oma valijad Vabaerakonnale, mis oli ootuspärane, kuid mida ei soovitud tunnistada. Teiseks team sõnul IRLile saatuslikuks sõnumite valik nn hulkuvate häälte püüdmisel: olulise osa valijate jaoks on segane numbrite 500, 800, 830, 1000 jne taga olevad mõisted miinimumpalk, tulumaksuvaba miinimum, aastane või kuine kokkuhoid. Selle taustal pole väikseim number meelitav.

Samuti ütles Taal, et tulumaksuvaba miinimumi tõstmise maksureformiks nimetamine kõlab sama rumalalt nagu tänase Reformierakonna nimetamine reformidega seotud erakonnaks: «Maksureformi nime populistlik kasutamine [IRLi poolt] tõi arukamatele meelde kodukulude vähendamist ja muid selletaolisi kampaaniaid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles