Õpilasliit avaldab meelt tasuta koolitoidu toetuseks

Mirjam Mäekivi
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu saavad õpilased riigi kulul koolis süüa põhikooli lõpuni.
Praegu saavad õpilased riigi kulul koolis süüa põhikooli lõpuni. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti Õpilasesinduste Liit (EÕEL) korraldab eeloleval pühapäeval algusega kell 17 Tallinna Raekoja platsil meeleavalduse gümnaasiumi ja kutsekoolide õpilaste tasuta koolitoidu toetuseks.

«Koolitoit ei ole pelgalt sotsiaalabi, vaid tervisliku toitumisharjumuse looja,» rõhutas EÕELi sotsiaalpoliitika juht Susanna Paeväli. «Tervislik toitumine ei ole vaesuse ega rikkuse küsimus.»

EÕEL on seisukohal, et koolitoit peab olema tasuta ka gümnaasiumiastme ja kutseõppeasutuste õpilastele. Praegu maksab riik kinni 1.-9. klassi õpilaste toitlustamise, ühe õpilase söömine koolis ühel päeval läheb riigile maksma 11,47 krooni, mis aastas teeb 217 miljonit krooni.

Et tasuta saaksid süüa ka gümnasistid ning kutseõppeasutuste õpilased, oleks vaja lisada sellele summale umbes 70 miljonit krooni aastas, mis Paevälja sõnul on umbes 0,08 protsenti eeldatavast riigieelarvest.

Eesti Õpilasesinduste Liit on vabatahtlik demokraatlik ühendus, mis ühendab Eesti üld-, kutse- ja erihariduskoolide õpilasesindusi. EÕEL on suurim õpilaste esindusorganisatsioon Eestis, esindades oma liikmete kaudu üle 100 000 õpilase.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles