Taimeriiki ootab ees põhjalik ülevaatus

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mudatarna kaart 2005. aastal ilmunud taimeatlasest. Iga ruut tähistab maa-ala, mille külje pikkused on 9 ja 11 kilomeetrit. Valge ring tähistab mudatarna leide aastatel 1921–1970 ning must ring sama taime leide alates aastast 1971 üle-eelmise aastani.
Mudatarna kaart 2005. aastal ilmunud taimeatlasest. Iga ruut tähistab maa-ala, mille külje pikkused on 9 ja 11 kilomeetrit. Valge ring tähistab mudatarna leide aastatel 1921–1970 ning must ring sama taime leide alates aastast 1971 üle-eelmise aastani. Foto: Taimeatlas

Kes meie kodumaises taimeriigis õigupoolest kasvavad? Kes elab oma vanas kohas, kes on mujale asunud? Jaanuari lõpus on taimeteadlastel ja -sõpradel alanud tegevus, mille sihiks on kahe aasta jooksul Eesti taimed hoolega üle vaadata.

Et aga praegu ootab rohelus soodsamat temperatuuri ja taimed ei taha veel niipea haljendama hakata, on taimeriigi ülevaatajatel aega teadmisi täiendada. Esimesel õppekoosolekul tutvustas Eesti looduseuurijate seltsi saalis Tartus ja Tallinna loodusmuuseumis slaidirohkes loengus korvõielisi botaanik Toomas Kukk.

Teise õppuse tegi eelmisel reedel tartlastele Thea Kull, kes väitles viis aastat tagasi ennast doktoriks tarnaliikide teemal, ja teisipäeval tallinlastele Toomas Kukk. Mõlemas loengus olid seekord vaatluse all tarnad ja muud lõikheinalised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles