Rannavalve suutis uppumissurmasid ennetada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
G4S rannavalve.
G4S rannavalve. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Veesurmaderohkel suvel suutis tänavu 15 randa valvanud turvafirma G4S rannavalve traagilisi õnnetusi ennetada, päästes uppumisohust viis ja andes esmaabi 911 inimesele.

«Ka sel aastal pole rannavalvega kaetud aladel uppunud ühtegi inimest, kuid üle Eesti on uppumissurmasid olnud liiga palju,» sõnas G4S rannavalve juht Henry Seemel. «Mõeldes järgmisele suvele, soovitan kõigil kaaluda võimalust ja vajadust lihvida oma ujumisoskust.» Päästeameti andmetel uppus kolme suvekuu jooksul 63 inimest.

Suve jooksul registreeriti G4Si valvatavates randades ligi 6000 avaliku ja heakorra rikkumist. Enim muret tegid joobes ja klaastaaraga rannasviibijad. «Valdav osa esmaabi andmise juhtumitest olidki seotud lõike- või torkehaavadega, mille põhjustas kokkupuude hooletuse tõttu purunenud klaastaaraga,» täpsustas Seemel.

Sage oli ka laste kadumine rannas - suve jooksul viisid G4S rannavalvurid oma vanematega kokku 85 eksinud last. «Juulikuus suutis üks lapsevanem Stroomi rannas sama päeva jooksul kolmel korral oma lapse ära kaotada - ikka ja jälle olid rannavalvurid emale abiks,» tõi rannavalve juht välja.

Mitmel korral aitasid rannavalvurid toimetada kaldale merehätta sattunud ekstreemspordiharrastajaid. Tuuliste ilmadega olid rannavalvurite tähelepanu keskpunktis ka surfarid, keda tugev maatuul kandis avamerele ja laevateele ohtlikult lähedale.

Erakordselt sooja suve tõttu tuli rannavalvajatele hulgaliselt teateid siseveekogude juures olevatest roomajatest. Kõige rohkem nähti neid Harku järve ääres.

Tänavuse suve külastatavuserekord kuulub Pirita rannale, kus juulikuus nautis korraga rannamõnusid kuni 15 000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles