Näitus avas aknad ehteloome tagamaadele

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näituse «Traditsioon? Inspiratsioon! Inspiratsiooniallikad ja mälumaastikud» põhiosa koosneb Kärt Summataveti ehteloomingust ja tema joonistustest.
Näituse «Traditsioon? Inspiratsioon! Inspiratsiooniallikad ja mälumaastikud» põhiosa koosneb Kärt Summataveti ehteloomingust ja tema joonistustest. Foto: Margus Ansu

Hingelind, ilmapuu, maailma keskpunkt, vägi, kaitse, maa ja ilm ... Neid ja teisi igivanu ja igavesi väärtusi uurides ja austades on kunstnik ja disainer, kunstidoktor Kärt Summatavet loonud ehteid ja joonistusi.

Ta on hõbemündi esiküljele kujundanud Eesti Vabariigi riigivapi, mille ümber lendavad Eesti Panga toonase kirjelduse järgi taevas vastupäeva esivanemate hingelinnud, maas sammuvad päripäeva aga murueide tütred. Esiküljel on ka kiri Eesti Vabariik ja aastaarv 2010. Mündi tagaküljele on kunstnik kujundanud sõnajalaõie ja mündi nimiväärtuse 25 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles