Vapper: paadimaks ei ole end õigustanud

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Vapper volikogu kõnepuldis.
Kalev Vapper volikogu kõnepuldis. Foto: Peeter Langovits

IRLi kuuluv Tallinna linnavolinik Kalev Vapper andis eile volikogu menetlusse eelnõu, millega soovib kaotada tulevast aastast paadimaksu Tallinnas.


«2010. aasta linnaeelarvesse oli sisse kirjutatud kümne miljoni krooni suurune tulu paadimaksust, kuid tuleva aasta eelarves on see summa vähenenud vaid sajale tuhandele kroonile. Ilmselt on linn lõpuks aru saanud, et paadimaksust saadav tulu on marginaalne,» lausus Vapper.

Vapperi hinnangul ei ole paadimaksust kasu ei linnale ega paadiomanikule, kuna linnakassat maks praktiliselt ei täida, kuid samas paadiomaniku elu teeb see kibedaks. Nii näiteks uue «Kasse» paadi eest, mis on ca 4,3 meetrit pikk ja maksab ligikaudu 15 000-20 000 krooni, tuleks maksta 4300 krooni paadimaksu aastas, mis on sisuliselt pea kolmandik paadi enda hinnast.

«Lisaks kõigele muule teeb linn paadimaksuga endale halba reklaami, kuna paadimaks ei ühti kohe kindlasti kultuuripealinna sõnumiga «Mereäärsed lood». Lugu paadimaksust ei ole kindlasti see mereäärne lugu, mida rohketele külalistele rääkida,» märkis Vapper. «Arusaamatu on end nimetada merelinnaks, kui mereleminekuks vajaliku aluse omamine on maksustatud.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles