Reinsalu hoidus IRLi siseasju kommenteerimast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu
Urmas Reinsalu Foto: Jaanus Lensment

Võimuliidu moodustamise konsultatsioonide eel on Isamaa ja Res Publica Liidus (IRL) olnud pikad arutelud selle üle, mis on valimistel põrumise taga.

Eile hommikul Reformierakonna kutsel Toompeale Stenbocki majja läbirääkimistele läinud IRLi esimees Urmas Reinsalu ei soovinud vahetult enne konsultatsioonide algust öelda, kas erakonnaliikmed on temalt ja teistelt erakonna juhtidelt nõudnud vastutuse võtmist ja tagaplaanile astumist. «Ma olen öelnud seda, et erakonna esimees vastutab selle eest, ja kuidas me edasi läheme, seda me otsustame ühiselt,» lausus ta.

Kolm päeva tagasi ütles Reinsalu, et on kaalunud valimistulemuse tõttu ka isikliku vastutuse võtmist. Sama on öelnud ka IRLi peaministrikandidaat Juhan Parts.

Samuti koalitsioonikõneluste laua taha kogunenud Reformierakonna ja Vabaerakonna esindajad hoidusid eile IRLi võimalikke sisepingeid kommenteerimast.

Kolmapäeval kogunenud IRLi eestseisus arutas valimiste ebaedu põhjuseid kuus tundi väldanud koosolekul. Erakonna aseesimees Jaak Aaviksoo ütles pärast koosoleku lõppu, et valimistele eelnenud kampaanias tehti mitmeid vigu. Praeguse juhtkonna jätkamist koguneb erakonna volikogu arutama märtsi teises pooles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles