TeleTallinn alustab aastal 2011

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Tallinna Televisiooni logo visand.
Pildil on Tallinna Televisiooni logo visand. Foto: Lennart Rikk

Linnavolikogu kiitis heaks Tallinna televisiooni kontseptsiooni, mille kohaselt


alustatakse mitmekesise programmi edastamisega 2011. aastast.

Kavas on käivitada digitaalvõrgu baasil telekanal esialgse nimetusega TeleTallinn, mille sisu toetub abilinnapea Jaanus Mutli sõnul kolmele sambale, milleks on «avalik-õiguslik programm, linnakodaniku TV ja teleteenused, ka kasutatavaid keeli on kolm – eesti, vene ja inglise keel, sest sihtrühmaks on nii Tallinna elanikud kui külalised,» vahendas Raepress.

Ehkki Eesti elus on Tallinnal kaalukas roll, ei kajastu pealinnas toimuv kuigivõrd olemasolevates eestikeelsetes telekanalites, leiab linnavolikogu esimees Toomas Vitsut.

«Uus kanal täidab selle lünga, nagu ka senise tühiku Eestis elavate teiste
rahvuste elu-olu kajastamisel,» märkis Vitsut.

Tallinna TV kontseptsiooni teinud komisjoni liikme, linnavolikogu aseesimehe Tarmo Lausingu arvates saab pealinn küll teenimatult vähe kajastust üleriigilises meedias, kuid kui sealne huvipuudus kohalike teemade vastu on ta hinnangul mõneti objektiivne, siis pole seda poliitiline ühekülgsus.

«Just poliitilisest ühekülgsusest on ikka juttu olnud ning sellele juhib järjekordselt tähelepanu tänases Delfis ära toodud IRLi avaldus. Muuhulgas
nenditakse seal, et Rahvusringhäälingus on olnud probleeme poliitilise sõltumatuse ja tasakaaluga,» viitas Lausing.

Tema hinnangul on täiesti asjakohased istungil kõlanud viited ajakirjanduseetika koodeksile. «Ainult et opositsioon võiks needsamad edastada Margus Allikmaa kaudu ka Eesti Rahvusringhäälingule.»

Kontseptsiooni kohaselt hakkab Tallinna TV edastama kultuuri- ja spordiuudiseid pealinnast, tutvustama linnavõimu tegevust, vahendama otsepilti linnatänavailt, tähtsamatelt väljakutelt ja ristmikelt, pakkuma teenuseid turistidele.

Tallinna TV abil saab kasutada linna poolt pakutavaid e-teenuseid ja infosüsteeme. Linnakodaniku TV tegemisel võivad kaasa lüüa kodanikuühendused.

Kavandatav avalik-õiguslik programm peaks kajastama pealinna elu mitmekülgselt ja loovalt, pakkuma nii tasakaalustatud informatsiooni kui ka meelelahutust. Linnatelevisiooni töötajad peavad oma töös lähtuma Eesti ajakirjanduseetika koodeksist.

«Eesti rahvusringhääling võiks siit oma programmi kokkupanekul eeskuju
võtta, sest TeleTallinnast ei tule propagandakanalit,» sõnas linnavolikogu esimees.

Vitsut viitas asjaolule, et kanalit ei ole kavas käivitada eeloleval valimisaastal, vaid aastal 2011, kui Tallinn on Euroopa kultuuripealinn.

«Siis väärivad vähemasti siinsed elanikud, aga miks mitte ka laiem avalikkus kultuuripealinnas toimuvast teada saamist,» leidis Vitsut.

Kontseptsioon võtab arvesse Euroopa teiste linnatelevisioonide kogemusi, samuti on kavas taotleda Tallinna TV vastuvõtmist Euroopa Linnatelevisioonide Assotsiatsiooni liikmeks.

Kanali käivitamiseks on kavas asutada Tallinna linna sihtasutus, mis saab tegevuseks vajalikud linnaeelarvest, reklaami müügist, nii omamaistest kui rahvusvahelistest koostööprojektidest ja TV-teenuste müügist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles