Juhiloata roolijoodikul tuleb veeta kuu arestimajas

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arestimaja kamber.
Arestimaja kamber. Foto: Raigo Pajula

Nädalavahetusel Pärnus politsei poolt kinni peetud liiklusrikkujale määrati täna liitkaristusena 27 päeva aresti.

Laupäeval, 7. märtsil pidas politseipatrull Pärnus Rohelise ja Kiige tänava nurgal kinni sõiduauto Peugeot. Kontrollimisel tuvastati sõidukit juhtinud 22-aastasel Märdil joobetunnused ja lisaks sellele puudus tal juhtimisõigus. Juht toimetati peale kontrolli kainenema ja täna tuli liiklusrikkujal anda aru Pärnu kohtumajas. Asjaolusid arvestades määras kohtunik rikkujale liitkaristusena 27 ööpäeva aresti.  

Pärnu politseijaoskonna patrulli- ja liiklusjärelevalvetalituse juhi Sander Peremehe sõnul tundub mõeldamatu, et keegi sellise järjekindlusega ohustab kaasliiklejaid.

«Kindel on see, et sellised korduvrikkujatest juhid tuleb liiklusest eemal hoida. Suureks abiks on joobes juhtimise piiramisel see, kui rikkumisest ja rikkujast politseile vahetult teada antakse. Ühiskonnas ei tohi olla ükskõiksust ega tolerantsi sellele, kui keegi plaanib juhtida, või juba juhib sõidukit alkoholi tarvitanuna,» ütles Peremees.

Viimati kõrvaldas politsei Märdi juhtimiselt joobetunnustega käesoleva aasta 16. jaanuaril ja juhtimisõigus võeti talt karistusena möödunud aasta oktoobris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles