Nutikellade tõehetk on käes

Kuldar Kullasepp
, reklaamtoodete ja eriprojektide juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple’i tegevjuht Tim Cook (esiplaanil) eile San Franciscos Apple Watchi esitlusel. Apple Watch tuleb müügile mitmes erinevas variatsioonis ja hinnaklassis.
Apple’i tegevjuht Tim Cook (esiplaanil) eile San Franciscos Apple Watchi esitlusel. Apple Watch tuleb müügile mitmes erinevas variatsioonis ja hinnaklassis. Foto: Reuters/ScanPix

Eilsel üritusel teatas Apple kauaoodatud uudise: ettevõtte esimene nutikell jõuab Ühendriikides ja mitmes teises riigis müügile 24. aprillil. Mitmes variandis nutikell hakkab Ühendriikides maksma alates 349 dollarit (umbes 320 eurot).

Esimest korda septembris esitletud kella kohta jagati seekord üksikasjalikumat infot. Nutikellal on kuni päev «keskmist» kasutamist võimaldav aku, sellega saab jälgida pulssi ja teha Apple Pay vahendusel makseid, ning loomulikult võtab see vastu kõikvõimalikke meeldetuletusi, mida saab seadistada telefoni kaudu.

Tänu sisseehitatud mikrofonile ja kõlaritele saab teha ka telefonikõnesid, kusjuures telefoniga ei pea olema ühendatud Bluetoothi kaudu – seadmed on omavahel ühenduses ka WiFi vahendusel. See funktsioon on tuttav näiteks ka Macbooki ja iPadi arvutitest – olles samas võrgus, võib kõnele vastata kas arvuti, tahvelarvuti või kella abil. Või telefoniga, kui vanamoeline olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles