«Keskpäevatund»: Ansip loodab tööandjaid kritiseerides hääli püüda

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip.
Andrus Ansip. Foto: Peeter Langovits.

Ajakirjanik Aivar Ruussaar käis Kuku raadio saates «Keskpäevatund» välja mõtte, et peaminister Andrus Ansip soovib tööandjate manifesti kritiseerides uute sihtrühmade hääli püüda.

Ansip nimetas tööandjate manifesti sel nädalal kohatuks ja ühiskonna sidusust lõhkuvaks tekstiks ning avaldas lootust, et see ei esinda Eesti ettevõtjate enamuse seisukohta.

«Peaminister ja Reformierakonna esimees Ansip on väga selgelt asunud püüdma nende hääli, keda Reformierakond veel viis-kuus aastat tagasi oma sihtrühmaks ei pidanud,» arvas Ruussaar.

Ta selgitas, et Keskerakonnal on maksimaalne häältehulk juba käes ning rohkem valijaid neile juurde ei tule. «Aga Reformierakond ja Andrus Ansip näevad praegu võimalust võita nii sotside kui potentsiaalsete Keskerakonna valijate hääli,» rääkis Ruussaar.

«Pensionitõusu eest on peaminister kogu aeg võidelnud, nüüd tööandjate manifesti vastu minnes hakkab ta selgelt kaitsma töörahva huve,» lisas Ruussaar. «Mina arvan küll, et liberaalset poliitikat jutlustanud peaminister läheb püüdma töörahva hääli.»

Ajakirjanik Priit Hõbemägi märkis aga, et tänapäeva ühiskonnas pole marksistlikul terminil «töörahvas» enam kohta ning avaldas kahtlust, kas erakonnad ikka muudavad nii järsult oma sihtgruppe.

Saates räägiti veel, et Eesti tööandjate manifest on pälvinud tähelepanu ka välisriikides. «Ju ta on ikka mingit hella kohta puutunud,» arvas ärimees Rein Kilk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles