Uuenenud Balti jaama turg valmib 2016. aasta detsembriks

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue Balti jaama turu eskiis
Uue Balti jaama turu eskiis Foto: Koko Arhitektid

Balti jaama turgu arendav Astri Kinnisvara OÜ loodab ehitusloani jõuda käesoleva aasta sügisel ning uuenenud turg peaks valmima 2016. aasta detsembriks.

«Ehitusloani on eesmärk jõuda 2015. aasta sügiseks ning uuenenud Balti jaama turg peaks valmima 2016. aasta detsembriks. Turu ehitajat pole tänaseks välja valitud ning investeeringute maht on samuti täpsustumisel,» rääkis Astri Kinnisvara OÜ juhatuse liige Tarmo Kleimann.

«Plaanime Balti jaama turu rekonstrueerida säilitades traditsioonilised turu funktsioonid. Eesmärk on luua Kopli 1 kinnistule olemasolevate hoonete paekivimüüre säilitades kaasaegne ja mitmekesine kaubandus- ja teeninduskeskus, mille põhifunktsiooniks on turg,» ütles ta.

Kleimann lisas, et ettevõte peab tähtsaks säilitada olemasolevale turule isikupärane karakter ning täiendada seda nii, et integreeritud oleks võimalikult paljud sihtrühmad.

Balti jaama turu rekonstrueerimise eskiisprojekti autor on KOKO Arhitektid OÜ. Projekteerimistingimuste avalik arutelu toimus 4. märtsil ja seal kiideti presenteeritud eskiislahendus üksmeelselt heaks. Astri Kinnisvara ostis Balti jaama turu kinnistu mullu kevadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles