Perekonna terror sundis korteriühistut võtma kasutusele äärmuslikke meetmed

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Õismäe teel asuv korteriühistu elas aastaid ühe perekonna terrori all, mistõttu tänaseks on tegemist tõenäoliselt ühe turvalisema kortermajaga Tallinnas.

Õismäel, rahvasuus tuntud «Hiina müüri» kõrval, asub korterelamu, mis erineb teistest omataolistest. See on üks vähestest silmapiiril olevatest majadest, mille fassaad on korralikult remonditud ja kena haljastus tehtud.

Fassaad ei ole ainus põhjus, miks oleme hommikul saabunud Õismäe tee korteriühistu juhatuse esimehe Arvo Allevi visiidile. See maja on ilmselt üks vähestest, mis on turvatud tervenisti 25 turvakaamera poolt.

Kogu lugu sai alguse juba aastaid tagasi. Majas elanud perekonnaga tekkis mitmesuguseid probleeme, mis olid väga eripalgelised. Kui selle oleksid majaelanikud veel välja kannatanud, siis ühel laupäevasel päeval juhtus majas tulekahju, sest keegi pani prügišahti põlema.

«Korrused olid suitsu täis ja inimesed pabinas. Hiljem leiti šahtis põlenud konteineri juurest poolik bensiinipudel,» selgitab Allev ja lisab, et kuu aega hiljem toimus majas korterivargus.

Otsustati midagi ette võtta

Korteriühistu koosolekul otsustati, et probleemi lahendamiseks pannakse majja turvakaamerad. Tänaseks on kaameraid majas 25 ja juhtimispunktis salvestatakse videopilti kolm kuud. Turvakaamerad on paigaldatud kõikvõimalikesse kohtadesse: lifti, igale korrusele ja fassaadile.

«Kui esimest korda sellest rääkisin, siis erilist poolehoidu ei olnud. Inimestele on sageli uuendused ebameeldivad,» ütles Allev ja lisas, et tänaseks ollakse kaameratega harjunud.

Kaamera paigaldati ka probleemse isiku korrusele. «Panime selle härrasmehe korruse peale kaamera. Ütlesime talle, et see on tema enda kaitseks,» sõnas Allev. «Pärast seda juhtus nõnda, et needsamad sõbrad, kes muidu majas olid ja laamendasid, hoidsid ennast eemale ja üleval enam ei käinud».

Probleemid on lahenenud. «Täna probleemne perekond enam siin ei ela,» ütles Allev. «Videovalvega aga jätkame, sest inimesed on harjunud.»

Majja paigaldatud videokaamerad läksid korteriühistule maksma 6000 eurot. Lisaks kaameratele tehti koostööleping turvafirmadega, kes probleemsete isikutega vajaduse korral tegeleb.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles