Põhja-Tallinna valitsus viis pensionärid linna raha eest Rootsi lõbureisile

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõbapäeval korraldas 3858 euro eest Salme kultuurikeskuses heategevuskontserdi «Mehed Indiast koju».
Sõbapäeval korraldas 3858 euro eest Salme kultuurikeskuses heategevuskontserdi «Mehed Indiast koju». Foto: Sander Ilvest

Põhja-Tallinna linnaosavalitsus kulutas reservfondist 3411 eurot, et korraldada linnaosa vähekindlustatud ja eakatele elanikele lõbureisi Stockholmi.

«Tallinna linna reservfondist raha eraldamise ja kasutamise kord» sätestab, et reservfondist on lubatud teha eraldisi erakorralisteks piirkondliku tähtsusega kuludeks, mida eelarve koostamise käigus ei olnud võimalik ette näha ja eelarvesse planeerida.

Linnaosavalitsuse korraldatud reisil osales 109 inimest, kes pidid ise tasuma linnaekskursiooni eest ning maksma 25 eurot osalustasu.

«Reservfondist taotletav summa on laevasõidu, kajutite, hommikusöögi ja õhtusöögi kulude katteks laeva restoranis. Eelpool nimetatud kulusid ei olnud eelarve koostamise käigus võimalik ette näha ja eelarvesse planeerida,» seisab linnaosavanem Karin Tammemäe korralduse seletuskirjas.

Põhja-Tallinna pressiesindaja Raivo Lott sõnas, et eakatele ja vähekindlustatud elanikele on Põhja-Tallinna valitsus varemgi ekskursioone korraldanud ning korraldab neid ka edaspidi. «Oleme seisukohal, et inimesed, kelle majanduslikud võimalused on napid, vajavad samuti võimalusi reisimiseks, vaba aja veetmiseks, uute elamuste saamiseks. Seda inimeste vajadust ei tohi mingilgi määral alahinnata,» rääkis ta. Loti sõnul ei saa nõustuda seisukohaga, et reisid on ainult neile, kellel on palju raha, vahendas BNS.

5. märtsil eraldati reservfondist 9840 eurot, et katta Vabariigi aastapäeva puhul korraldatud linnaosavanema vastuvõtu kulusid. Kulud jagunesid järgnevalt: fototeenus 240 eurot, toitlustusteenus 5160 eurot, muusikute esinemise eest 2640 eurot ja 1800 eurot. 1800 eurot maksis bänd 22. veebruaril ning 2640 eurot maksti muusikutele 28. veebruaril Salme kultuurikeskuses korraldatud Vabariigi aastapäeva tantsuõhtu eest.

Ettenägematuid kulutusi, mida on tulnud katta reservfondist, on teisigi. Nii näiteks eraldati 11. veebruaril 750 eurot MTÜ-le Sergei Maasin kontserdi «Vene tähed Eestis» piletite eest. Korralduse seletuskirja kohaselt kinkis linnaosavalitsus Põhja-Tallinna eakatele inimestele Eesti Vabariigi aastapäeva puhul 150 kontserdipiletit Vene tähtede kontserdile. Ühe pileti hind oli viis eurot.

5. veebruaril aga võeti reservfondist 1092 eurot, et tasuda linnaosavalitsuse logodega kottide eest. Seletuskirja kohaselt pannakse nendesse kottidesse toiduabi, mille jagamine vähekindlustatud elanikele on linnaeelarves ette nähtud.

8. jaanuaril maksti reservfondist 6237 eurot osaühingule Makro Trade Baltic linnaosa vähekindlustatud elanike jõulupakkide kulude katteks. Korralduse seletuskirja kohaselt jagati jõulupakke üksi elavatele, paljulapselistele ja üksikvanemaga peredele, «kellele linnaosa vanem koos sotsiaaltöötajatega korraldas alates 30. 11. 2014 kuni 30. 12. 2014 igapäevaselt kodukülastusi mille käigus otsiti ühiselt ka probleemidele lahendusi ja jagati igale pereliikmele 1.0 kilone kommipakk koos linnaosa tervitusega pühadeks. Kokku jagati pakke ligikaudu 600.» Jõulupakid läksid maksma kokku 7512 eurot, reservfondist võeti nende jaoks 6237 eurot.

6. jaanuaril eraldati linnaosavanema korraldusega reservfondist 1350 eurot Bauhof Grupp ASile Põhja-Tallinna korteriühistutele kingitavate Bauhofi kinkekaartide ostu kulude katmiseks. Kinkekaarte said projektide Hoovid korda ja Roheline Õu tublimad osalejad. 50-300 euro suurusi kinkekaarte  jagati 12 korteriühistule. Seegi kulu oli ootamatu ning seda polnud võimalik eelarvesse planeerida.

Aga reservfondist on tehtud ka teistsuguseid kulutusi. Nii on sealt eraldatud raha näiteks lasteaedade juubeliürituste või koolide spordipäevade läbiviimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles