Vaata filmi! «Kirsitubakas» Postimees Kinos

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirsitubakas
Kirsitubakas Foto: Kaader filmist

Katrin ja Andres Maimiku mängufilmi «Kirsitubakas» näeb Postimehe Kinos kuni 15. märtsi südaööni aadressil kino.postimees.ee.

Üks ütleb, et see on naiivne. Teine, et soe ja inimlik. Mõlemal – ja üldse kõigil, kes midagi selle kohta arvavad – on õigus.

Kas pole siis esimene armastuski selline, et segiläbi on koos kõik registrid, piinlikkuseni välja? Kas lõõmavalt suurte ja pimestavate tunnete asemel ei võta sageli maad hoopis kohmetus ja ebamugavus? Kas olukorra dramaatilisus ei või samal ajal olla veidi naljakaski?

«Kirsitubakas» uitab žanriliselt korraga draama ja komöödia vahel, jättes käsitlusviisilt küll mõnevõrra kerge, kuid mitte kergemeelse mulje. Selles on tavalise noore inimese sissepoole pööratud, kuid vahetut, värskena mõjuvat tundesiirust, mille puhul sõnad ei väljenda kaugeltki kõike, mida öelda tahetakse.

Kolleeg Helmut Jänes on nimetanud seda tabavalt rabaromansiks, ja tõesti: raba, Eesti loodus pole filmis vähem tähtis kui esimene armastus, on sama süütu, ilus ja romantiline. Kui eksootiline, see eesti film, nagu ütles üks kaugeltnurga filmikriitik. Mine võta kinni, mida ta sellega nüüd mõtles.

Postimehe tellijad saavad Postimees Kino filme vaadata tasuta. Selleks peab olema Postimees Plussi konto, mis on seotud paberlehe tellimusega.

+ Postimehe Kino saavad vaadata ka Postimees Plussi tellijad ja päevapileti ostjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles