Eesti ja USA alustavad seni suurima õhuväeõppusega

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
F-16 hävitaja.
F-16 hävitaja. Foto: SCANPIX

Eesti õhuruumis algab järgmisel nädalal ligi kuu aega kestev Eesti ja Ameerika Ühendriikide õhuväge ühisõppus, kus esimest korda taasiseseisvunud Eestis lastakse kaitseväe keskpolügoonil maapealseid sihtmärke lennukite pardarelvadest, kasutades lahingmoona.

19. märtsist 17. aprillini toimuva õppuse keskmes on Eesti ja USA õhuväe ühisharjutused ning koostegutsemisvõime edasiarendamine. Lisaks plaanitud madallendudele hävitatakse õppusel esimest korda taasiseseisvunud Eestis lennukitelt lahingumoonaga maapealseid sihtmärke. Lahinglaskmine toimub plaani järgi 24. ja 25. märtsil kaitseväe keskpolügoonil.

Õppusel tehtavaid madallende võib märgata keskpolügooni ümbruskonnas – õhuruumis, mis ulatub Aegviidust Kiviõlini ning Tamsalust mereni. Vältimaks korduvaid ülelende, püüab õhuvägi hajutada madallendude lennumarsruute.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles