Vabariiklaste täheks tõusis särav Palin

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA vabariiklaste presidendikandidaat John McCain valis asepresidendi kandidaadiks Alaska osariigi kuberneri Sarah Palini.
USA vabariiklaste presidendikandidaat John McCain valis asepresidendi kandidaadiks Alaska osariigi kuberneri Sarah Palini. Foto: Reuters / Scanpix

USA vabariiklased nimetasid John McCaini kolmapäeva õhtul St. Paulis toimuval parteikongressil oma ametlikuks presidendikandidaadiks, kuid õhtu täheks tõusis tulise kõnega esinenud McCaini asepresidendikandidaat Sarah Palin.


McCainile on ette heidetud, et vähem kui kaks aastat Alaska kubernerina töötanud 44-aastasel Palinil on liiga vähe kogemusi McCaini asemel riiki juhtida, juhul kui viimane valimised võidab ja töövõime kaotab.


Palin kiitis kõnes McCaini, kirjeldas elu Ameerika väikelinnas, kritiseeris Washingtoni poliitikat ning tutvustas oma perekonda ja tegevust kubernerina.


Säravaimateks hetkedeks kujunesid aga sarkastilised killud Obama aadressil. «See on mees, kes võib pidada terve kõne sõdadest, millest Ameerika osa võtab, mainides seejuures sõna «võit» ainult siis, kui ta räägib oma kampaaniast,» ütles Palin näiteks. (AP/PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles