Pioneerid lõpetasid Tapal edukalt maja varistamise

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maja varistamine Tapal.
Maja varistamine Tapal. Foto: Kirde kaitseringkond

Täna kell 15.20 varistasid pioneeripataljoni kaitseväelased Tapal Üleviste tänaval asunud viiekorruselise hoone viimast osa.

«Varistatud majast ligi 20 meetri kaugusel asuv korterelamu ning sama kaugel olev laste mänguväljak kannatada ei saanud,» kinnitas Kirde kaitseringkonna pressiesindaja Marina Loštšina Postimees.ee'le.

Pioneeripataljoni ülema major Antti Viljaste sõnul andsid mahuka ja keerulise varistamistöö taga olnud kaitseväelased nii tööde ettevalmistamisel kui ka läbiviimisel endast parima. «Kindlasti andis hoone varistamine lõhkajatele hindamatu kogemuse ning oskusi juurde,» rääkis Viljaste.

Kolm päeva kestnud maja lammutamisel keskenduti ümberkaudsete majade ning kohalike inimeste turvalisusele ning ohutusele. «Me saime hakkama kahe ülesanne täitmisega – hoone on pikali ning kolm maja, aknaklaasid ning sajad inimesed, kes paarikümne meetri raadiuses elavad, ei saanud kannatada,» lausus Viljaste.

Maja ettevalmistamine varistamiseks algas tänavu veebruaris, mil pioneeripataljoni ajateenijad ning kaadrikaitseväelased puurisid hoone sisse ligi kolm tuhat auku. Möödunud nädalal paigaldati aukudesse spetsiaalsed laengud. Varistamine algas reedel kell 15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles