Eesti majandus kasvas mullu 2,1 protsenti

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti sisemajanduse kogutoodang (SKT) kasvas eelmisel aastal 2013. aastaga võrreldes 2,1 protsenti, teatas statistikaamet. 2014. aasta neljandas kvartalis kasvas majandus 2013. aasta sama perioodiga võrreldes kolm protsenti.

Rahandusministeeriumi fiskaalpoliitika osakonna analüütik Kristjan Pungas ütles, et kuigi aasta lõpus oli majanduskasv korralik, tuleb arvestada, et selle taga olid osalt ühekordsed põhjused seoses paranenud maksulaekumisega.

«Aasta lõpus toetasid majanduskasvu võrdses ulatuses toodetud lisandväärtus ja netotootemaksud,» ütles ta. «Lisandväärtuse kasvu taga oli neljandas kvartalis töötlev tööstus, jaekaubandus ja energeetika. Netotootemaksude suur osa on seotud käibemaksu laekumise kiire kasvuga tänu maksu- ja tolliameti kehtestatud tuhandeeuroste ja suuremate arvete deklareerimise kohustusele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles