Trubetsky: Propeller müüs ennast IRLile maha

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Trubetsky
Tõnu Trubetsky Foto: Postimees

Keskerakonda astunud ansambli Vennaskond liige Tõnu Trubetsky väidab, et laupäeva öösel Rock Cafés 1980. aasta sündmusi tähistanud punkbändide kontserdil rohelised T-särgid selga tõmmanud ansambli Propeller liikmed maksis kinni Isamaa ja Res Publica Liit.

«Särgikampaania kavandas ja rahastas IRL, makstes Juku-Kallele selle läbiviimise eest. See oli labane tellimustöö. Üsna mitu minu ja Juku-Kalle ühist tuttavat helistasid mulle ning avaldasid imestust a la «Juku-Kalle on hulluks läinud...»,» tõdes Trubetsky.

«Algul üritas Juku-Kalle särke J.M.K.E.-le pähe määrida. Need keeldusid. Siis pakkus ta särke Propellerile, makstes neile selle eest, et nad särgid selga paneksid,» väitis keskerakondlane.

«Üks tuttav kuulis, kui nad sellest rääkisid, et IRL oli selleks raha eraldanud ja lubas neile eetriaega ETVs ja reklaami KesKusis. Hoolimata sellest keeldus Volkonski särki selga panemast.»

«Teised paksud põhimõttelagedad Propelleri liikmed, kes olid nagunii Keskerakonna vihkajad, tõmbasid aga rõõmuga särgid selga, tehes sellest oma juubelikontserdi peamise numbri,» selgitas Trubetsky.

«Kas pole naljakas ja kummaline, et inimesed, kes süüdistavad mind selles, et oleksin Keskerakonda astumise eest midagi saanud, saavad minu alatu ja alusetu laimamise eest raha ja muud meelehead ühelt teiselt erakonnalt? Puhas silmakirjalikkus!»

Kui Propeller oli lõpetanud, läks Vennaskonna liige Roy Strider lavale särkidevastast kõnet pidama, tõstes kõik kolm mikrofoni enda ette. Ta rääkis, et see särkidekampaania õhutab vihkamist ühiskonnas.

«Ta sai umbes minut aega kõnelda, siis tormasid Propelleri-paksud eesotsas Määritsaga lavale ja rebisid mikrofonid tema eest ära ja karjusid sinna: «Ta on keskerakondlane! Ta on keskerakondlane!» summutades niiviisi kõne,» kirjeldas Trubetsky ning lisas, et rahvas klubis avaldas Vennaskonnale toetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles