Kohus: tüdruk läks ise koos süüdistatavatega metsa

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kohtumaja.
Tartu kohtumaja. Foto: Risto Mets

Kohus kinnitas, et ei vasta tõele väide, justkui oleks 12-aastase tüdruku vägistamise katses süüdistatavad poisid tunnistanud, et võtsid tüdrukult tema tahte vastaselt vabaduse ja ähvardasid teda.

«Maakohus andis asjas hinnangu, kas süüdistatavate tegu võis olla kehalise väärkohtlemine või inimeselt vabaduse võtmine. Kohtus leidis tõendamist see, et kannatanu läks ise koos süüdistatavatega metsa. Kohtus aga ei leidnud ühegi uuritud tõendiga (süüdistatavate, tunnistajate ja kannatanu ütlused) tõendamist see, et süüdistatavad oleks kasutanud kannatanu suhtes ähvardusi ja füüsilist vägivalda. Sel põhjusel ei saanud kohus süüdistatavaid süüdi mõista ka eelnimetatud tegudes. Ringkonnakohus nõustus maakohtu tehtud järeldustega,» kinnitas Tartu maa- haldus- ja ringkonnakohtu pressiesindaja Krista Tamm.

Kaks kohtuastet mõistsid 12-aastase tüdruku vägistamise katses süüdistatud Ida-Virumaa poisid õigeks.

Süüdistuse järgi üritasid kolm aastat tagasi viis 14–17-aastast poissi Ida-Virumaal karistada 12-aastast tüdrukut repliigi «ime» eest: viisid ta kaaslastest eemale metsatukka ja ärgitasid teda neist ühe peenist suhu võtma. Vägivaldset seksuaalakti ei toimunud, kuid tüdruk sai psühhotrauma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles