Vanalinna Hariduskolleegium jääb ajutistest ruumidest ilma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus 19/Vene 28 hoone, kuhu Vanalinna Hariduskolleegium sai ruumid ja peab neist nüüd jälle välja kolima.
Uus 19/Vene 28 hoone, kuhu Vanalinna Hariduskolleegium sai ruumid ja peab neist nüüd jälle välja kolima. Foto: Vanalinna Hariduskolleegium

Alles 19. augustil andis Tallinna kesklinna valitsus Vanalinna Hariduskolleegiumile tasuta kasutamiseks ruumid Uus 19/Vene 28 hoones, mida rahvas tunneb ka «Okasroosikese lossi» nime all, tänaseks on aga leping üles öeldud.

Nädal tagasi saatis kesklinna vanema asetäitja Jüri Lump Vanalinna Hariduskolleegiumi direktorile Kersti Nigesenile kirja, milles seisab, et kesklinna valitsus ütles ühepoolselt üles 19. augustil sõlmitud lepingulise suhte Uus 19/Vene 28 ruumide osas.

Vanalinna Hariduskolleegium peab sealsed ruumid vabastama hiljemalt 19. detsembriks.

Lump ütles täna Postimees.ee`le, et hariduskolleegiumi juhtkond oli lepingulise suhte sõlmimisel teadlik sellest, et tegemist on ajutise asjaga, kuna linnavalitsus ei olnud selle lepingu sõlmimiseks oma nõusolekut veel andnud.

«Linnavalitsus arutas seda küsimust oma kabinetiistungil ning leidis, et Vanalinna Hariduskolleegiumil on õppetöö jaoks ruumid olemas ning linnal võib Uus 19/ Vene 28 ruumide suhtes tekkida vajadus mõne teise kooliga seoses,» ütles Lump. «Seetõttu ei toetanud linnavalitsus meie (kesklinna valitsuse – toim) esitatud eelnõu.»

Ta pidas silmas Tallinna muusikakooli, mis paikneb praegu Narva maanteel eraomanikuga majas ning peab võib-olla juba varsti sealt välja kolima. Kuid see pidavat olema ainult üks võimalik variant «Okasroosikese lossile» uue kasutaja leidmisel.

Lump selgitas, et Vanalinna Hariduskolleegium esitas kevadel taotluse lisaruumide saamiseks ning kehtiva korra järgi võib linnaosavalitsus ruume ajutiselt kasutusse anda. Kooli juhid olid seega teadlikud sellest, et tegemist on ajutise lepinguga.

Tallinna abilinnapea Eha võrk kinnitas, et linnavalitsus ei ole ühelgi istungil Uus 19/Vene 28 maja küsimust arutanud. Seetõttu ei vasta tema sõnul tõele kesklinna vanema asetäitja väide, nagu ei oleks linnavalitsus toetanud kesklinna esitatud otsuse eelnõu.

Kesklinna vanem Aini Härm selgitas, et Uus 19/Vene 28 maja kuulub küll kesklinna bilanssi, kuid Vanalinna Hariduskolleegium on Tallinna haridusameti alluvuses. Juba kevadel arutati ametis kooli soovi ruume juurde saada, kuid enne kõnealusesse hoonesse kolimist oleks vaja seda põhjalikult renoveerida. Haridusametil niisugust raha praegu ei ole, mistõttu ei olnud ka võimalik kooliga püsilepingut sõlmida.

Härm lisas, et kas Tallinna muusikakool kolib «Okasroosikese lossi», see sõltub ikkagi päris suurtest investeeringutest, sest praegusel kujul ei ole hoone ühegi kooli majutamiseks kõlbulik.

Vanalinna Hariduskolleegiumi direktor Kersti Nigesen loodab, et võib-olla enne väljakolimise tähtaega 13. detsembril teeb linnavalitsus siiski mingi neid soosiva otsuse ja leiab probleemile lahenduse. 19. augustil sõlmitud lepingu ajutisest iseloomust oli ta loomulikult teadlik.

Nigesen lisas, et kesklinna valitsus ja haridusamet olid küll nõus, et hariduskolleegium hoonet ka edaspidi kasutada saab, aga linnavalitsusel võib loomulikult oma seisukoht ja muud plaanid olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles